سلامت محصولات تغییر ژنتیکی یافته(تراریخته) امروزه مورد بحث بسیاری از دانشمندان و محققان بوده و مخالفان و موافقان بسیاری در جهان در رد و تایید سلامت این محصولات داده های علمی بسیاری را منتشر نموده اند و صد البته بسیاری از دانشمندان نیز از ورود جدی به تحقیقات در این باره از ترس فشار کمپانی های بزرگ تولید کننده این محصولات جانب سکوت را اختیار نموده اند.
سوال:
آیا تحقیقات علمی مضرات محصولات تغییر ژنتیکی یافته را تایید می نمایند؟
تاکنون مقالات بسیاری درباره مضرات محصولات تغییر ژنتیکی یافته منتشر گردیده شده است. ممنوعیت مصرف تعدادی از محصولات تغییر ژنتیکی یافته ای از قبیل ذرت mon 810(یک نوع ذرت تراریخته) از چرخه غذایی بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا در طی سال ۲۰۰۷ نمونه ای از زنگ هشدارهای به صدا در آمده برای تایید سلامت محصولات GMO محسوب می گردد. البته اغلب کشورهای اتحادیه اروپا نیز کشت محصولات تراریخته رو ممنوع دانسته و جرم محسوب می گردد.
تاکنون محققان از مضرات محصولات GMO داده های بسیاری را منتشر نموده اند که شاخص ترین این مقالات را در این پست منتشر خواهیم نمود تا اندکی درباره مصرف این محصولات آگاه سازی علمی و نه هیجانی صورت پذیرد.
۱) تغییرات در میزان وزن موش های آزمایشگاهی مصرف کننده ذرت و برنج تراریخته)
طی بررسی ها و آزمایشات انجام شده وزن بدن به طور قابل توجهی، با مصرف ذرت (seralini 2007) Mon863 و برنج تغییر ژنتیک یافته Xa21در رت¬ها تغییر می کند.(li 2004) .
۲) آسیب به کلیه و کبد موشه ای آزمایشگاهی مصرف کننده ذرت و سویای تراریخته)
دانه¬ی سویای تغییر ژنتیک یافته نیز اثری روی پانکراس موش داشته و سبب افزایش میزان بالای سنتز گرانول های زیموژن که حاوی مقادیر اندک آلفا آمیلاز هستند (malatesta, 2003) می شود، اندام هدف دیگر برخی محصولات تغییر ژنتیک یافته، کلیه می باشد، کلیه های کوچکتر که در پژوهش Dupon در رت¬هایی که با رژیم غذایی محتوی ذرت تغییر ژنتیک یافته ۱۵۰۷ غذادهی شدند(Mackenzie, 2007)، مطرح شدند، در حالیکه مصرف ذرت Mon863 در رت ها منجر به فسفر کمتر ادرار و دفع سدیم در رت های نر شده است.
۳) آسیب به سلول های خونی در موش های آزمایشگاهی تغذیه شده با ذرت تراریخته)
پژوهش Dupont در رت هایی که با رژیم های محتوی ذرت تغییر ژنتیک یافته ۱۵۰۷ غذادهی شدند، کاهش در تعداد سلول های قرمز خون و هماتوکریت ماده ها را نشان داد (Mackenzie,2007) ، در حالیکه ذرت تغییر ژنتیک یافته ، نوع Mon863 ، گسترش خون را با سلول های قرمز نابالغ کمتر)رتیکولوسیت) و تغییراتی در شیمی خون در رت ها (seralini 2007) به نمایش گذاشت . باتوجه به اثرات محصولات تغییر ژنتیک یافته روی سیستم ایمنی، افزایش در تولید IgG و IgG1 ویژه ی Cry9C در رت ها و موش هایی که با ذرت تغییر ژنتیک یافته ی نوع,CBH351غذادهی شده بودند مشاهده شد(Teshima, 2002)
ممنوعیت ذرت های MON 810, MON 863 کمپانی مونسانتو در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۷ و محدودیت گسترده در استفاده از محصولات تراریخته جدیددر کشورهای اروپایی امروزه سلامت این محصولات را با سوالات جدی مواجهه ساخته است و هر چند کمپانی های بیوتکنولوژی با تراریخته کردن محصولات کشاورزی و افزایش تولید اینمحصولات در صدد رفع گرسنگی و تامین غذا در جهان هستند ولی سلامت این محصولات ایمنی بشر و محیط زیست را با خطرات بسیاری روبرو ساخته است.
در ادامه رفرنس مقالات بررسی شده برای مطالعه بیشتر علاقه مندان در زیر قرار داده شده است.

Li, Y., et al. “[Study on the teratogenicity effects of genetically modified rice with Xa21 on rats].” Wei sheng yan jiu= Journal of hygiene research 33.6 (2004): 710-712.
Malatesta, Manuela, et al. “Ultrastructural analysis of pancreatic acinar cells from mice fed on genetically modified soybean.” Journal of Anatomy 201.5 (2002): 409-415
MacKenzie, Susan A., et al. “Thirteen week feeding study with transgenic maize grain containing event DAS-Ø۱۵Ø۷-۱ in Sprague–Dawley rats.” Food and Chemical Toxicology 45.4 (2007): 551-562.
Séralini, Gilles-Eric, Dominique Cellier, and Joël Spiroux de Vendomois. “New analysis of a rat feeding study with a genetically modified maize reveals signs of hepatorenal toxicity.” Archives of environmental contamination and toxicology 52.4 (2007): 596-602.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *