تجربه استفاده از عرق نعناع برای کاهش درد معده را شاید خیلی از شما هم تجربه کرده باشید ولی از دلیل علمی این اثرگذاری فوق العاده خبر نداشته باشید.
گیاه نعناع در طب سنتی مصارف متنوعی داشته و به عنوان مقوی معده، ضد درد، ضد تشنج، آرام کننده اعصاب از آن استفاده می‌گردد.
اسانس و عرق نعناع از طریق کاهش اسپاسم عضلات صاف گوارش (اسپاسم: انقباض و گرفتگی ناگهانی و غیرارادی عضلانی که ممکن است جزئی از یک اختلال عمومی یا به منزله پاسخی موضعی به حالتی دردناک باشد) منجر به کاهش درد در ناحیه شکم می شود.
تحقیقات محققان دانشگاهی کشورمان اثرات ضد درد عرق نعناع را اثبات نموده و این گونه بیان می دارند:

مقاله نعنابا توجه به گزارشات فوق، می توان بیان نمود که احتمالا عرق نعناع از طریق اثر روی کانال های کلسیمی موجود در غشای سلولهای عصبی، به ویژه نرون های درد، جریان کلسیمی رو به داخل سلول را کاهش داده، بدین طریق تحریک پذیری و میزان انتقال سیناپسی را کاهش داده منجر به کاهش احساس درد می شود.

همچنین گزارش شده که منتول روی رسپتورهای kappa- opioidاثر می گذارد و احتمالا منتول موجود در عرق نعناع روی رسپتورهای kappa-opioidاثر نموده و بدین طریق، جریان و انتقال سیگنال درد را مهار و بلوک می کند و بدین طرق منجر به کاهش احساس درد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *