سوال: آیا تخممرغ محلی و تخممرغ صنعتی ارزش غذایی یکسانی دارند؟!
مطمئناً مرغهای محلی چون در محیط آزاد گردش میکنند:
- به علت اکسیژنگیری بهتر مطمئناً متابولیتهای خونی آنها (در علم بیوشیمی مواد شرکتکننده در متابولیسم یا سوخت و ساز سلولی را متابولیت مینامند) ایمنتر است که در سلامت تخممرغ تاثیرگذار است.
- به علت دریافت نور طبیعی و نه نور مصنوعی ویتامین دی متفاوت خواهد بود.
- مرغهای صنعتی به علت دریافت واکسن و آنتی بیوتیک که طبق تحقیقات باقیماندهاش در تخممرغ یافت میشود برای سلامت انسان خطرناک هستند.
توضیحی بیشتر برای مورد سوم
باقیمانده آنتی بیوتیک در تخممرغهای صنعتی
صنعت طیور به علت تراکم بالای مرغ در فضای بسته مرغداری نیازمند استفاده گسترده از واکسن و آنتی بیوتیک در جیره غذایی مرغها در راستای کاهش مرگ و میر ناشی از هجوم بیماریها است.
محققان کشورمان وجود آنتیبیوتیک اکسیتتراسایکلین تخممرغهای کشور را به اثبات رساندهاند. وارد شدن دائمی آنتیبیوتیک از طریق مواد غذایی به بدن افراد باعث میشود باکتریها در مقابل آنتیبیوتیکها بسیار قدرتمند شوند. دکترها به این مسئله مقاومت آنتیبیوتیکی میگویند، یعنی باکتریها در مواقع بیماری در برابر آنتیبیوتیکها مقاومت میکنند.