وقتی درباره بهترین برنج ایرانی صحبت می‌کنیم، طارم و هاشمی ۲ نمونه از محصولاتی هستند که طرفداران زیادی دارند؛ اما خیلی‌ها نمی‌دانند کدام یک برای خرید بهتر است. به‌طور کلی تفاوت زیادی میان برنج طارم و هاشمی وجود ندارد و هر یک از آن‌ها جزو بهترین برنج‌هایی هستند که می‌توانید تهیه کنید. در این مقاله همراه ما باشید تا با بررسی جزئی‌ترین تفاوت برنج طارم و هاشمی از جنبه‌های مختلف، شما را برای خرید، راهنمایی کنیم.

بررسی ۶ تفاوت برنج طارم و هاشمی

اصلی‌ترین تفاوت برنج طارم و هاشمی مربوط به قد هر دانه برنج و عطر آن‌ها می‌شود. با این حال برای اینکه برنج هاشمی یا طارم را انتخاب کنید، باید با تفاوت‌های آن‌ها بیش‌تر آشنا شوید. در ادامه این دو محصول را از جنبه‌های مختلف مقایسه می‌کنیم:

  • از نظر عطر: قبل از پخت یا حتی بعد از آن می‌توانید متوجه شوید که عطر برنج هاشمی نسبت به طارم بیش‌تر است.
  • از نظر اندازه: دیگر تفاوت برنج طارم و هاشمی که می‌توان هنگام پخت یا قبل از آن متوجه شد، قد آن‌هاست. در حالت خام، برنج هاشمی دانه‌های بلندتر و البته حجیم‌تری نسبت به طارم دارد.
  • از نظر طعم: طعم برنج کاملا سلیقه‌ای است؛ اما بر اساس نظر کل مردم، برنج طارم نسبت به هاشمی خوش‌طعم‌تر است. به همین دلیل هم این مدل برنج بیش‌تر در مجالس و مهمانی‌ها استفاده می‌شود.
  • از نظر کیفیت پخت: برنج طارم علاوه‌بر طعم بهتر، استحکام و مقاومت بیش‌تری هم دارد؛ یعنی هنگام پخت، دانه‌های آن شکسته نمی‌شوند. در نتیجه برای مهمانی‌ها و مجالس هم بیش‌تر استفاده می‌شود.
  • از نظر سلامت: برنج‌های هاشمی ساقه نازک‌تری دارند. در نتیجه در برابر آفات و کرم‌های ساقه‌خوار کم‌تر آسیب می‌بینند و به سم کم‌تری نیاز پیدا می‌کنند. در نهایت این برنج‌ها نسبت به برنج طارم، سالم‌تر هستند.
  • از نظر قیمت: آخرین تفاوت برنج طارم و هاشمی مربوط به قیمت آن‌ها می‌شود. به‌طور کلی برنج هاشمی به‌دلیل کیفیت و محبوبیت بیش‌تر با قیمت گران‌تری نسبت به مدل طارم فروخته می‌شود. همچنین برنج طارم دارای دو مدل معمولی و عطری است که نوع عطری آن، قیمت گران‌تری دارد.
مشخصه‌هابرنج طارمبرنج هاشمی
عطرزیادمتوسط
اندازه برنج خام۷.۳ میلی‌متر۷.۷ میلی‌متر
اندازه برنج پخته‌شده۷.۳ میلی‌متر۷.۷ میلی‌متر
رنگ برنجکاهیشیری

شباهت های برنج طارم و هاشمی

درست است که در بخش قبلی تفاوت برنج طارم و هاشمی را از جنبه‌های مختلف بررسی کردیم؛ اما اگر بخواهیم شباهت‌های آن‌ها را نام ببریم، موارد زیادی وجود دارند. در واقع تفاوت‌های این دو برنج چندان جدی نیست و می‌توان گفت هر ۲ جزو بهترین و خوش‌خوراک‌ترین برنج‌های ایرانی هستند.

برنج هاشمی یا طارم؛ کدام یک را بخریم؟

بعد از بررسی تفاوت برنج طارم و هاشمی سوالی که ذهن خیلی از مصرف‌کنندگان را به خود مشغول می‌کند، این است؛ برنج طارم خوبه یا هاشمی؟ در پاسخ باید گفت که این سوال کاملا غلط است. در واقع طارم یکی از نژادهای برتر برنج ایرانی است که اکثرا در شمال ایران رواج دارد.

اسامی مختلفی مانند امرالهی، علی کاظمی، صدری، بینام و هاشمی همگی از نژاد طارم هستند که هر کدام خصوصیات منحصربه‌فردی دارند و در منطقه خاصی کشت می‌شوند. عمر خیلی از این اسامی به نیم قرن نمی‌رسد و در گذشته اسامی دیگری مانند سنگ طارم (اشاره به سخت و مرغوب بودن برنج) یا طارم محلی هم رایج بودند.

بنابراین تفکیک طارم و هاشمی از یکدیگر اشتباه رایجی است که اتفاق می‌افتد؛ زیرا برنج هاشمی یک گونه از نژاد طارم محسوب می‌شود. در نهایت برای پاسخ به این سوال که برنج هاشمی خوبه یا طارم باید بگوییم که هر ۲ برنج‌های خوبی هستند و انتخاب یکی از آن‌ها کاملا سلیقه‌ای است.

شما می‌توانید برنج کاملا طبیعی را با اطمینان از اصل بودن کالا، کیفیت عالی و قیمت مناسب از مجموعه محصولات غذایی سالم طهورا به‌صورت اینترنتی سفارش دهید و از مزیت‌های آن از جمله طبیعی بودن فرایند کشت، ارسال سریع به سراسر کشور، پشتیبانی و… بهره‌مند شوید.

داستان پرآوازه برنج هاشمی

با این تفاسیر، داستان پرآوازه برنج هاشمی که می توان گفت در تمام ایران به شهرت رسیده، چیست؟ هاشمی، نام‌خانوادگی کشاورز خوش‌ذوق و پُرتلاشی است به‌نام یوسف هاشمی. او اهل روستا چاپارخانه گیلان بود که ازکودکی در مزرعه شخصی کنارخانه خود، کاشت برنج انجام می‌داد.

آقای هاشمی سال ۱۳۶۴ گونه «طارم بینام» را در مزرعه می‌کارد. همان سال و قبل از برداشت، بلندی برخی از خوشه‌ها توجهش را جلب می کند. لذا سعی می‌کند خوشه‌های بلندتر را جدا کند. ماحصل جمع‌آوری خوشه‌های بلندتر از میان چند هکتار زمین، یک مشت شلتوک (برنج + پوست) می‌شود که آن را مانند کالایی گرانبها در شیشه مربا قرار می‌دهد تا سال بعد جداگانه آن‌ها را بکارد.

آقای هاشمی سال بعد همین یک مشت را جدا از بقیه نشاءها می‌کارد و در زمین مجدد به‌دنبال خوشه‌های بلندتر می‌گردد. این روند طی پنج سال ادامه پیدا می‌کند تا محصول دست‌چین‌شده آقای هاشمی به ۵۰ کیلوگرم می‌رسد.

مصاحبه آقای هاشمی درباره برنج‌ها

آقای هاشمی در مصاحبه‌ای اعلام می‌کند:

بعد از ۵ سال وقتی اولین محصول شلتوک‌هایم را به برنج کوبی روستا بردم، برنج کوب مرحوم کربلایی نظمی از دیدن دانه‌های بلند و خوش‌عطر برنج تعجب کرد و از ماجرا پرسید. وقتی داستان را گفتم، کربلایی گفت: مگه این برنج مرغوب کار خودت نیست، خب پس اسمشو بذار «برنج هاشمی» واینگونه بود که برنج هاشمی متولد شد.

آوازه برنجی مرغوب کم کم در روستای چاپارخانه پیچید و برنج‌کاران برای خرید بذر برنج و کشت سال بعد، سراغ خانه آقای یوسف هاشمی را می‌گرفتند تا او مشتی شلتوک برنج جدید را به آن‌ها بدهد. کاشف «برنج هاشمی» می گوید: آن روزها اطلاعی از حقوق مالکیت تجاری و معنوی و روند ثبت آن نداشتم و کشاورزان دیگر و اطرافیانم هم چیزی درباره ماجرا نمی‌دانستند. نظارت جهاد کشاورزی هم آن قدر نبود تا بداند کشاورزان در هر روستا چه شلتوکی می‌کارند و چه چیزی برداشت می‌کنند.

به همین خاطر من بدون منت یا پولی اضافه تر، نتیجه سال‌ها زحمتم را در اختیار دیگر کشاورزان روستا گذاشتم و در اندک زمانی، خوشه‌های برنجی که حالا به اسم هاشمی شهرت دارند، در شالیزارهای گیلان کشت شدند و به بار نشستند.

در اصل برنج «هاشمی» ماحصل دستچینی از یک بذر محلی است و آقای هاشمی هیچ‌گونه پیوند، اصلاح ژنتیک آزمایشگاهی یا دستکاری‌ای در روند طبیعی آن انجام نداده است؛ صرفا کنجکاوی به خرج داده است و همت.

برنج طارم هاشمی در طهورا

ما در مجوعه طهورا اولین محصول خود را به‌عنوان برنج کشت طبیعی از بذر طارم محلی عرضه کرده‌ایم. آنچه که ما به‌عنوان «طارم محلی» از آن یاد کرده‌ایم؛ همان طارم هاشمی است و می‌توان گفت امروزه اکثریت برنج‌های «طارم محلی» همان طارم آقای هاشمی هستند.

البته فارغ از بذر که توضیحاتش گفته شد، نوع عمل‌آوری این برنج اهمیت زیادی دارد و مزیت محصول طهورا، کشت طبیعی بودن است؛ برخلاف اکثریت برنج‌های موجود که به شکل کشت صنعتی یا تجاری به عمل می‌آیند. نکته جالب آن است که سطح زیر کشت بذر طارم محلی یا هاشمی به قدری نیست که ما در شهرهای بزرگ فروشش را مشاهده می‌کنیم.

سخن پایانی

در این مقاله ۶ تفاوت برنج طارم و هاشمی را بررسی کردیم؛ اما باید این نکته را هم یادآوری کنیم که این تفاوت‌ها خیلی جدی نیستند. به همین دلیل نمی‌توان تمایزی میان برنج طارم و هاشمی قائل شد. اگر هنوز هم نمی‌دانید برنج طارم بهتر یا هاشمی یا تفاوت برنج طارم با هاشمی چیست، در بخش دیدگاه همین صفحه سوالات خود را بنویسید تا شما را راهنمایی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *