این روزها وقتی که درباره مصرف نمک صحبت می‌کنیم، افزایش فشار خون و مضرات دیگر این ماده از مواردی هستند که به ذهن ما می‌آیند. با این وجود، مصرف نمک پیش از غذا به‌عنوان یک سنت دیرینه که ریشه در احادیث دینی، مورد توجه بسیاری از افراد قرار دارد. در این مقاله همراه ما باشید تا ۷ علت نمک خوردن قبل از غذا را بررسی کنیم.

۷ علت نمک خوردن قبل از غذا را بشناسید!

امام علی (ع) می‌فرمایند: مَن إبتِداءَ طَعامِه بِالمِلح ذَهَبَ عَنه سَبعوُنَ داء. این جمله، حدیث نمک خوردن قبل از غذا به حساب می‌آید که به این معناست؛ کسی که در ابتدای غذا نمک بخورد، ۷۰ مرض از او خارج می‌شود. شما می‌توانید نمک طبیعی معدن را که شامل یون‌های معدنی است، از مجموعه مواد غذایی سالم طهورا با کیفیت عالی و قیمت مقرون‌به‌صرفه خریداری کنید.

بهبود گوارش و هضم غذا

نمک به‌عنوان یک ماده گرم و خشک با تنظیم دما و رطوبت معده به‌صورت مستقیم در ارتباط است. طبق تحقیقات، کاهش رطوبت و سرما معده منجر به بهبود عملکرد هضمی معده می‌شود و از احساس سنگینی و نفخ بعد از غذا جلوگیری می‌کند. گرم و فعال سازی معده پیش از شروع غذا با هضم بهتر و احساس راحتی بیش‌تر در سیستم گوارشی بدن بعد از غذا به‌صورت مستقیم در ارتباط است.

پاکسازی و ضدعفونی کردن دهان

علت مصرف خوردن نمک قبل از غذا می‌تواند به بهداشت دهان و دندان‌ها هم مربوط باشد. دهان به‌عنوان یک محیط مرطوب و گرم، می‌تواند محل تجمع انواع میکروب‌ها و باکتری‌ها باشد. نمک دارای خواص ضدعفونی‌کننده است و می‌تواند به‌عنوان یک عامل طبیعی برای تمیز و ضدعفونی کردن محیط دهان پیش از مصرف غذا عمل کند. همچنین استعمال نمک به کاهش التهاب لثه‌ها و بهبود بهداشت دهان و دندان کمک قابل‌توجهی می‌کند. وقتی مزه نمک را می‌چشید با تحریک تولید بزاق باعث پاکسازی اولیه دهان هم می‌شود.

کمک به هضم اولیه غذا

وقتی نمک به دهان وارد می‌شود، این ماده می‌تواند غدد بزاقی را تحریک کند و باعث افزایش ترشح بزاق شود. غدد بزاقی در دهان با ترشح بزاق، به نرم کردن و هضم اولیه غذا کمک می‌کنند. بزاق حاوی آنزیم‌هایی است که به تجزیه مواد غذایی و همچنین به بلع راحت‌تر غذا کمک می‌کند.

بنابراین با افزایش ترشح بزاق به‌واسطه مصرف نمک، غذا سریع‌تر و راحت‌تر از گلو پایین می‌رود و هضم آن تسهیل می‌شود. جلوگیری از ترش کردن و سوزش سر دل هم از دیگر مزایای مصرف نمک پیش از غذا محسوب می‌شود.

کاهش اشتها و لاغری

در طب سنتی، غلبه طبع بلغم و سردی معده می‌تواند منجر به کاهش سرعت هضم و تاخیر در ارسال پیام سیری به مغز شود. این موضوع می‌تواند منجر به افزایش اشتها و در نتیجه چاقی شود. در نتیجه افرادی که به‌دنبال کنترل وزن خود هستند، می‌توانند از این ماده استفاده کنند.

شستشوی کلیه‌ها و مثانه

از آنجایی که استفاده از نمک باعث می‌شود انسان به آب نیاز پیدا کند، یک علت مصرف نمک قبل از غذا مربوط به شستشوی کلیه‌ها و مثانه است. زمانی که قبل از غذا نمک می‌خورید و بعد از آن آب می‌نوشید، کلیه‌ها و مثانه پاکسازی می‌شوند.

رفع سوءهاضمه

در صورتی که نمک یک ماده غذایی یا میزان ترشحات مواد نمکی در معده کم باشد، غذا دیرتر هضم و باعث ایجاد سوءهاضمه می‌شود. در واقع نمکی که قبل از غذا می‌خورید، کمبود میزان نمک در غذا یا ترشحات نمکی در معده را جبران می‌کند.

پاکسازی منافذ پوستی

با توجه به اینکه در اثر مصرف نمک، مقداری آب از روزنه‌های پوستی خارج می‌شود و پوست نفس می‌کشد، می‌توان پاکسازی پوست را از علت‌های مصرف نمک قبل از غذا دانست.

قبل از غذا چقدر نمک بخوریم؟

اکنون که با علت های مصرف نمک آشنا شدید، سوالی که پیش می‌آید این است که قبل از غذا چقدر نمک بخوریم؟ به‌طور کلی مصرف روزانه نمک ضروری است. درباره مقدار مصرف نمک قبل و بعد از غذا هم باید به گفته‌های رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کنیم که در این باره گفت: سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده مقدار مصرف نمک روزانه در افراد زیر ۵۰ سال معادل ۵ گرم یا یک قاشق چایخوری است. همچنین طبق توصیه این سازمان، افراد بالای ۵۰ سال، کودکان و بیماران قلبی عروقی می‌توانند روزانه ۳ گرم نمک را مصرف کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *